Belægningstyper

Allerede på stålværket behandles vores vægplader og tagplader med belægninger, som påvirker ydeevne og holdbarhed, men også egenskaber som udseende og farve.

ArcelorMittal Construction tilbyder en lang række forskellige belægningstyper, der er tilpassede efter anvendelsesformål og eksterne krav.

I programmet tilbydes også en nyudviklet korrosionsbeskyttelse/varmforzinkning med en blanding af zink, aluminium og magnesium kaldet ZM Evolution. Disse belægninger er mere effektive, giver en hurtigere heling ved ridser og en bedre beskyttelse mod kantkorrosion. Selv ulakeret oplfylder ZM Evolution korrosionsklasse RC3.

ZM Evolution er testet og godkendt af SITAC/SP.

beläggning plåt

Polyester 25µm

Belægningssystemer baseret på polyesterharpiks er det mest økonomiske system til anvendelser med krav om korrosionsbeskyttelsesklasse RC3. Systemet har et primerlag på 5µ og et toplag på 20µ. Samlet set opnår systemet et lag på 25µ.

Mat polyester 35µm

Har en opbygning, der minder om polyester, men med et mat ydre. Belægningen er derfor noget tykkere. Samlet set opnår systemet et lag på 35µ. 

Hairexcel 60µm

Belægning af høj kvalitet med et ekstra tykt belægningslag. Holder godt på farven og er ridsefast. Hairexcel består af et primerlag på 30µ og derudover et toplag på 30µ. Samlet set opnår systemet et lag på 60µ. 

Granite HFX 55µm

Belægning af høj kvalitet, der ligesom Hairexcel har et ekstra tykt belægningslag. Holder godt på farven og er ridsefast. Granite har et samlet lag på 55µ. Belægningen påføres kun på plader, der skal bruges til VVS-arbejde. Stålpladerne AMM og AMS har denne unikke, tilpassede belægning, der sikrer en god vedhæftning ved bearbejdning, fx bånddækning og fremstilling af beslag. 

NOVA 50µm

Belægning af god kvalitet med ekstra tykt belægningslag. Det, at den holder godt på farven og har en god ridsefasthed, gør, at vi bl.a. har valgt NOVA til vores eget regnvandssystem, der er forsynet med en dobbeltsidet Nova-belægning. Samlet set 50µ pr. side.

Beläggning

Interiør 12µm

En tynd beskyttelseslak til indendørs brug. Den enkle, tynde opbygning får rummene til at virke lysere sammenlignet med f.eks. rum med ubehandlede plader. Den tyndere belægning kan udvise visse nuanceforskelle. Interør 12µm er almindeligt forekommende f.eks. på undersiden af bærende højprofiler samt som en enkel, indvendig belægning på sandwichpaneler.

ZM Evolution*

Ulakeret yderside, der blot har fået et effektivt metalliseringslag. Unikt materiale, der er udviklet af ArcelorMittal, hvor man får et effektivt korrosionsbeskyttelseslag vha. en blanding af zink, aluminium og magnesium. ZM Evolution har i test vist sig at have bedre egenskaber end sine forgængere. Samlet set består blandingen af 120 g/m2 (hvilket svarer til 275 g/m2 varmeforzinkning). 

Aluzink*

Ulakeret yderside, der blot har fået et effektivt metalliseringslag. Gennemprøvet materiale med gode korrosionsbeskyttende egenskaber, der er opbygget ud fra en blanding med bl.a. aluminium og zink. Gode, selvhelende egenskaber.

* Ulakeret materiale, der blot har fået et metalliseringslag, er følsomt og kan let reagere ved kontakt med forkerte stoffer. Læs derfor altid separate anvisninger for at få oplysninger om, hvilke stoffer og produkter man bør undgå.

 

Anvendelsesområder: Tag

Organisk belægning
ca. lagtykkelse Brugsside/Bagside
Interiør-belægning
(12/10µm)
Polyester 25 (25/10µm) Polyester 35 mat (35/10µm) GRANITE (60/10µm) Prelaq Nova
Indvendig loftsplade og vægplade ved normalt indeklima og normal luftfugtighed + (+) (+) (+) (+)
Udvendig tagplade og vægplade i landlige og normale industriomgivelser - + + (+) (+)
Krævende industria-tmosfære
(Der skal tages højde for alle påvirkende faktorer)
- - - o o
Afstand til hav 20-3 km - o o + +
Afstand til hav < 3 km - - o + +
Høj UV-bestråling - o o + +

Anvendelsesområder: Væg

Organisk belægning
ca. lagtykkelse Brugsside/Bagside
Interiør-belægning
(12/10µm)
Polyester 25 (25/10µm) Polyester 35 matt (35/10µm) GRANITE (60/10µm) Prelaq Nova
Indvendig loftsplade og vægplade ved normalt indeklima og normal luftfugtighed + (+) (+) (+) (+)
Udvendig tagplade og vægplade i landlige og normale industriomgivelser - + (+) (+) (+)

Krævende industri-atmosfære
(Der skal tages højde for alle påvirkende faktorer)

- - - o o
Afstand til hav 20-3 km - o o + +
Afstand til hav < 3 km - - o + +
Høj UV-bestråling - o o + +

+ Egnet, (+) Egnet, men ikke nødvendig, o Egnet, men først efter vurdering, - Uegnet