Datterselskab tilhørende den verdensomspændende koncern ArcelorMittal

Siden 2007 har ArcelorMittal Construction Sverige AB været et helejet datterselskab tilhørende den verdensomspændende koncern ArcelorMittal.

En årlig produktionskapacitet på cirka 114 millioner ton råstål og mere end 210.000 ansatte i 60 lande gør ArcelorMittal til verdens førende stål- og minevirksomhed. Tilstedeværelse i 19 lande gør os til en førende aktør på markedet inden for områder som bilbranchen, byggevirksomhed, hvidevarer/husholdningsapparater og emballage. Vi går forrest med hensyn til forskning og udvikling såvel som produktionsteknik, udvinding af råvarer og logistik.

Forskning og udvikling

Inden for stålproduktion er ArcelorMittal på forkant, hvad angår forskning og udvikling. Vi har 12 store forskningscentre over hele verden, og vores omkostninger til forskning og udvikling var i 2015 på mere end 227.000.000 USD.

Investeringer i fremtiden giver os den platform, vi har brug for for at opnå en bæredygtig og forretningsmæssig fremgang i


Vores forskeres kompetencer inden for stål bruges i forbindelse med udviklingen af miljøvenlige produkter som f.eks. højstyrkestål (UHSS) og Ultra-Low CO2 Steelmaking (ULCOS). Ny teknik muliggør renere processer og bæredygtig produktion, hvilket minimerer miljøpåvirkningen fra os og vores kunder.

Stålproduktion

Vi er i dag uden undtagelse den største producent af stål på de nord- og sydamerikanske markeder og i Afrika. Vi har stærke positioner i CIS-regionen og en voksende tilstedeværelse i Asien, herunder Kina og Indien. Vi er også den største stålproducent i EU, med førende positioner i Frankrig, Tyskland, Belgien, Spanien, Luxembourg, Polen, Tjekkiet og Rumænien.

Minedrift

ArcelorMittal har en global mineportefølje med 14 driftsenheder i Algeriet, Brasilien, Bosnien, Canada, Kasakhstan, Liberia, Mexico, Ukraine og USA.

Vores miner producerede i 2015 næsten 74 millioner ton jernmalm, hvilket dækker ca. 62 % af vores eget behov for malm og gør os til en af de største producenter af jernmalm i verden. I vores egne miner udvindes desuden 6,3 millioner ton kul/PCI, hvilket dækker ca. 15 % af vores eget forbrug.

Børsnoteret

ArcelorMittal er noteret på børserne i New York, Amsterdam, Paris, Luxembourg, Barcelona, Bilbao, Madrid og Valenzia.

Forskning och utveckling

Gruvor

Ukraina ArcelorMittal