Det rette materiale til ethvert miljø

Det materiale, der anvendes til størstedelen af vores produkter, er varmeforzinkede stålplader med forskellige tykkelser, belægninger og farver. Materialet får forskellige egenskaber, afhængigt af hvor det skal bruges.

Vi anbefaler en blødere kvalitet, når plader skal bearbejdes ved f.eks. bånddækning. Pladerne skal være af en hårdere kvalitet, hvis de skal bruges til f.eks. tagrygninger og vindskeder. De varmeforzinkede stålplader er glimrende i langt de fleste miljøer. Men hvis ejendommen ligger i et miljø med saltholdig og fugtig luft er en lakeret aluminiumsplade at foretrække.

Ved at behandle grundmaterialet ad flere omgange opnår man en ydeevne, der tåler alle tænkelige miljøpåvirkninger og opfylder alle kvalitetskrav.

Stålplade

De fleste plader fra ArcelorMittal Projekt har en stålkerne af høj kvalitet. Stålets kvalitet og tykkelse vælges med udgangspunkt i de ønskede egenskaber..

 

Uppbyggnad takplåt

Stålpladens opbygning

Tættest på kernen lægges en moderne korrosionsionsbeskyttelse bestående af en blanding af bl.a. zink, aluminium og magnesium.

Efter korrosionsbeskyttelsen følger et passiveringslag, et primerlag og yderst et toplag i form af en af vores egenudviklede belægninger. Belægningerne bestemmer pladernes udseende, men også holdbarheden i forhold til ridser og slitage.

Pladens bagside er opbygget med en lignede struktur med korrosionsbeskyttelse, primer og en noget tyndere bagsidelak.

Aluminium

Aluminium er et fint alternativ i miljøer med saltholdig og fugtig luft. Aluminiumtaget har en opbygning som minder om stålpladens.

Uppbyggnad aluminium


Opbygning aluminium

Forskellen ligger i laget nærmest kernen, da aluminium ikke kræver samme korrosionsbeskyttelse som stål.

AM Galant takprofil